Nieuwbouw, aanbouw, opbouw

Kelders, dakopbouwen, uitbouwen. Stallen, garages, schuren.

Dakkapel
Aanbouw
Dakopbouw
Kelder

NIEUWBOUW

Wij bouwen vrijstaand of aanbouw. In sommige gevallen heeft u een vergunning  nodig. Dit kan ik dan voor u regelen.

Bij een aanbouw werk ik vanaf een tekening die eerst door u is goedgekeurd.Heeft u de indeling nog niet helemaal voor ogen? Geen probleem. Wij bouwen ook casco; dat wil zeggen dat de afwerkvloer, leidingen, stucwerk en afschilderwerk niet worden aangebracht.

De ramen, deuren en kozijnen zijn vervaardigd van meranti (FSC) en boeidelen van multiplex aquagarantplaat. De prijs voor een casco aanbouw is circa € 15.000,00 ex btw.

DAKOPBOUW EXTRA ETAGE

Bij een dakopbouw moet u er rekening mee houden dat u altijd een vergunning nodig heeft. Wij bouwen eerst de binnenwand en het nieuwe dak waarna het oude dak wordt verwijderd. Dit voorkomt water- en stofoverlast. Casco prijs circa €35.000,00 ex btw.

DAKKAPEL

Bij een dakkapel zijn verschillende vormen mogelijk en ook het materiaal kan verschillen. U moet uzelf afvragen of u het dak op wilt om te schilderen bijvoorbeeld. Ook is er de mogelijkheid om zelf de binnenkant te bekleden.  Veel dakkapellen zijn vergunningsvrij; bij  een nokverhoging echter zult u een vergunning moeten aanvragen. Standaard dakkapel casco kost circa € 3.500,00 ex btw en een dakkapel met nokverhoging casco komt op rond de € 6.500,00 ex btw.

KELDERS

Bij kelders is altijd een vergunning nodig en er komt iemand van de gemeente controleren of het werk juist gedaan wordt. Dat is voor uw veiligheid maar ook voor die van de buren.

De prijs voor kelders is afhankelijk van het grondwaterpeil. Een prijsindicatie is daarom niet te geven. Als u besluit om een kelder te laten aanleggen, zullen wij eerst de fundering van het huis moeten doorzetten om verzakking van het huis te voorkomen. Hierna word de kelderruimte uitgegraven en de betonvloer gerealiseerd. De wanden zijn geprefabriceerd en worden met waterdicht beton volgestort. De isolatie komt buiten onder de grond. U moet bij een kelder weten waar u stroom, licht et cetera wilt hebben, 

STALLEN EN SCHUREN

Stallen en schuren bouwen we voor diverse doeleinden, waaronder huisvesting voor dieren of opslag.

De gebouwen bestaan veelal uit een betonnen of gemetselde onderrand, houtframe en alu kanaalplaat of kunststof golfplaat. Eerst maken wij riolering en een betonfundering waaraan het houten frame bevestigd kan worden. Na plaatsing  van het frame worden dakgordingen en platen bevestigd. Daarna worden de wanden en de vloer gedaan. Mocht u zelf de binnenkant willen bekleden, dan is dat voor ons geen probleem.